Št, 18. apríla 2024.

Mobilné kino s filmom Felvidék – Horná zem štartuje cestu po slovenských obciach

Filmu Felvidék – Horná zem sa pred časom podarilo vyzbierať peniaze na svoju cestu na miesta, kde nemajú kino, v tzv. „crowdfundingovej“ kampani, v ktorej sa na ňu poskladali jeho fanúšikovia. Nových divákov tak môže nájsť aj mimo klasických kinosál, v menších slovenských mestách a obciach, ktoré prejavia záujem. V sobotu 31. mája 2014 projekt Mobilné kino začína svoju púť po Slovensku v Mostovej, rodnej dedine režisérky Vladislavy Plančíkovej, za jej osobnej účasti.

Animovaný dokument Felvidék – Horná zem rozpráva príbehy rodín, ktoré poznačilo presídľovanie československého a maďarského obyvateľstva po Druhej svetovej vojne. Dotklo sa aj režisérkinej rodiny a ona sama vo filme putuje za splnením sľubu, ktorý dala jej babka svoje mame. Začať cestu Mobilného kina v Mostovej je teda symbolické.

„V zbierke fanúšikovia preukázali, že majú záujem, aby sa film dostal aj k ich blízkym, ktorí nepatria medzi pravidelných návštevníkov kina. Projekt zaujal aj spoločnosť ZSE Energia, a.s., ktorá doň vstúpila ako partner a umožnila usporiadať ešte väčší počet projekcií. Sme pripravení vyraziť do približne tridsiatky kultúrnych domov, klubov či podnikov, ktoré preukážu záujem,“ hovorí Tomáš Kaminský, producent filmu, ktorý spolu s distribučnou spoločnosťou Filmtopia projekt pripravil. Premietať môžete aj u vás! Stačí kontaktovať organizátorov projektu Mobilné kino na mailovej adrese film.hornazem@gmail.com a dohodnúť podrobnosti. Informácie nájdete na webstránke filmu www.hornazem.eu/sk/mobilne-kino/.

Zoznam prvých zastávok Mobilného kina:

31. 5. 2014 – 18:00 – Kultúrny dom, Mostová
3. 6. 2014 – 20:00 – Spoločenský dom, Malé Blahovo
4. 6. 2014 – 19:30 – Tomášov
10. 6. 2014 – premietanie pre školu – ZŠ Attilu Józsefa, Trhová Hradská
17. 6. 2014 – 18:00 – Akadémia Rovás, Košice

Kontakt pre médiá: Peter Gašparík, pr@filmtopia.sk, www.filmtopia.sk, +421 915 711 880

    Related Posts

    V západnom zajatí – Nyugati Fogságban
    Premiéra dokumentárneho filmu MUSZKAFÖLDÖN!
    MUSZKAFÖLDÖN: Unikátny dokument o Maďaroch zo Slovenska, ktorí prežili hrôzy sovietskych táborov